Bar Pabla Escobara

, , No Comments
Escobar
Spolu se Syki jsme se rozhodli odstartovat projekt #KamNaDobrůtky , prostřednictvím kterého bychom rády poreferovaly o pražských kavárnách a podnicích, kam se vyplatí zajít (a taky abychom se najedly jinde než v tom jednom zapadlým bufetu, když už v tý Praze žijem, že jo). Nicméně vzhledem k tomu, že pendluju mezi Prahou a Brnem, ráda bych se podělila i o zajímavá místa v Brně :-)).


Prvním z nich je slavný Escobar, pojemnovaný po kolumbijském drogovém bossovi, který vydělal tolik, že byl zařazen na 7.místo nejbohatších lidí planety podle časopisu Forbes. Mezi lidmi byl velice populární a oblíbený (byl jakýmsi kolumbijským Robinem Hoodem), nicméně i jeho si spravedlnost našla. Tedy, spíš přivřela jedno oko, dovolila mu postavit si vlastní vězení, ve kterém bude, aby nebyl vydán do USA. Když se ai tehdy nepolepšil, začal americkými jednotkami Delta Force, Navy SEALs a kolumbijskými speciálními jednotkami hon na Escobara. Toho nakonec dopadli v 90.letech a zastřelili (nebo to udělal sám, kdo ví).

Nicméně zanechal obrovskou stopu v historii, je po něm dokonce natočen skvělý seriál Narcos, který momentálně vede v oblíbenosti seriálů. No a pak je tu ten malý, schovaný bar v Minské ulici v Brně :-).

Dostat se do něj bylo tedy něco, vzhledem k tomu, že je ulice od Tábora zastavěná a nic tam nejezdí. S kamarádem jsme to tedy vzali pěšky a zanedlouho jsme Escobar našli. Otevírací doba je každý den až od 17:00 a téměř vždy je plno, doporučuji tedy udělat rezervaci přes jejich systém. Prostory jsou opravdu krásné, je to jako kdyby člověk vstoupil do jiné doby, dřevěné stolky a židle, malby na stěnách a spousta druhů pití, úplná Havana :-)) (Ano, já vím, že to není v Kolumbii :-D )


Hned nás usadili a dostali jsme jídelní lístky. Na výběr bylo 3 klasické a 7 speciálních hamburgerů + jeden z týdenní nabídky. Sliny mi div nekapaly od pusy, když jsem četla názvy a ingredience. Nakonec jsem zvolila klasiku v podobě Jack Daniel’s burgeru, což je maso s chutí kouře, Jack Daniel’s bourbon BBQ omáčkou, anglickým cheddarem, nakládanou okurkou, slaninou a římským salátem a k pití dala na radu číšníka - mangovou domácí limonádu. Kamarád si pak dal Monty Jack, kde je maso smíchané s cheddarem a krom oblohy měl sýrovou omáčku ze švýcarského ementálu a anglického cheddaru.


Domácí limonáda chutnala naprosto vítečně a burgery, které nám donesli v rekordním čase, taktéž. Navíc obsluha byla velice příjemná a ochotná s námi prohodit pár slov ohledně jídelního lístku, prostoru i historie baru. Na servis, jídlo a pití jsem si rozhodně nemohla stěžovat a ráda si za to i připlatila. Což by ale možná mohla být velká nevýhoda. Jsem z Prahy, kde jsou ceny nastaveny trochu jinak než v Brně, a tak nechat 350 Kč i se spropitném v dobrém podniku není zas taková tragédie, zvlášť když je to čas od času. Nicméně pro studenty je to docela značná částka a na každodenní chození to taky vzhledem k ceně není (i když je to věčná škoda).

Escobar v Minské ulici nezklamal, skutečně je právem opěvován a neustále plně zarezervován, což je jistě zásluha jak kuchaře, tak i obsluhy. Za mě velké ANO a doufám, že se tam v brzké době zas objevím :-)).

PABLO ESCOBAR

Adresa: Minská 222/88 Žabovřesky 616 00 Brno
Webové stránky: http://pabloescobar.cz 
Otevírací doba: Po-So 17:00-02:00, Ne 17:00-00:00
Cena: cca 350 Kč/osobu
Prostory: ***** (5/5)
Obsluha: **** (4/5)
Jídlo & Pití: **** (4/5)
Poměr cena-servis+jídlo: **** (4/5)





0 komentářů:

Okomentovat