Festival obžerství aneb jak bylo na Burgerfestu 2015

, , 3 comments
Le Burger

V neděli 20. září jsme se s rodinou vydali na pražské Výstaviště v Holešovicích, kde se konal letošní Burgerfest, festival pro nenažrané milovníky hamburgerů. Už u vstupu byly vidět stánky známých i neznámých restaurací, které nabízely slidery (= "mini burgery") všech druhů. Guacamole, jalapeňos, kachní maso nebo nachos - to všechno bylo možné si vyzkoušet za nekřesťanskou cenu, která se pohybovala mezi 70-120 Kč. Ale stálo to za to. O tom žádná.


Hned po příchodu jsme prošli stánky a následně dostali za úkol sehnat ten nejlepší burger a přinést ho ostatním na otestování. Po prvních deseti minutách přišli kluci s prázdnou s tím, že to bylo tak dobré, že se neovládli a japonský burger snědli. Mou první volbou byl hovězí burger od Jo's s guacamole a nachos. Kdyby houska byla propečená, tak by to byl skutečný zážitek, ale i tak to byla dobrá snídaňová volba, o tom žádná :-D.


 

Po hovězím burgeru z guacamole přišlo na řadu Brie od Meat & Great burger house. které v sobě ukrývalo hovězí, pečené jablko, sýr Brie, balsamico-česnekovou majo a salát z klíčků mungo. Výsledek byl naprosto skvělý.

Brie Burger od Meat & Great Burger House

Čas na experimenty přišel ve chvíli, kdy jsme došli k Burger Baru, kde nabízeli Kachní cheese chipotle a Party Bowling. Chipotle cheese byl na můj vkus trochu suchý, ale bylo zajímavé si zkusit projednou něco jiného než hovězí. Bowling byl těžký průměr. Začali jsme se sami sebe ptát: Narazíme na ten burger s velkým "B"?

Burger Bar

Chipotle cheese kachní

Slider s houbami a modrým sýrem byl tak trochu zklamání. Na první pohled vypadal burger jako chudý příbuzný, houska byla studená a měkká a houby skoro nikde. Deset minut čekání v háji. A to jsem mu tolik fandila!

Slider s houbami a modrým sýrem

Naštěstí to začalo vypadat dobře. Dostali jsme se k El Burger Pubu, kde jsme si objednali "Inženýra". Za 89,- Kč to nebyl slider ani náhodou a po prvním zakousnutí se posunul na pmyslnou první příčku burgerů - před ním už byl u kluků jen "Samurai", ale ten jsme samozřejmě neochutnali, jelikož ho v zápalu nadšení snědli. Křupavá houska, tak akorát propečené maso, houby a salát. Inženýr rozhodně dostal palec nahoru!

Inženýr z El Burger Pubu
Po malých "zákuscích" byl čas na větší burgery, a tak jsme pokračovali do zadní části, kde už se dělaly burgery klasické velikosti. Kluci zašli na extra jalapeňo pálivý burger z "Burger jako kráva", který dostali v krabičce a celé to tak trochu působilo jako kdyby právě odešli s Burger Kingu. Já zamířila do vedlejšího stánku a dala si "New York".

New York burger

New York Burger bych zařadila mezi ty slabší. Ničím nevadil, ale nijak nevybočoval z řady. Prostě poctivý nudný burger. Ale to vajíčko tam byl dobrý tah, přesto to nezachránilo tu suchou chuť, který burger měl. Kam se poděla omáčka? Hlavně, že nezapomněli na okurku... :D

Začala se mě zmocňovat bezmoc. Žaludek částečně plný a satisfakce minimální. Byl nejvyšší čas vystát si frontu na Jack Daniel's burger. Jack měl bezkonkurenčně největší stánek a frontu. Navíc byl přistavěn i bar, merchandising a koutek, kde bylo možné se nechat tetovat airbrushem. Všechno vypadalo slibně. Zakoupili jsme dva slidery - honey a švestkový a čekali...


a čekali... 
Mezitím zašli ostatní ještě jednou na japonský burger a sestra byla tak hodná, že ho celý nesnědla a přinesla nám ho, abychom ochutnali...

<3 <3 <3 Nejlepší burger v životě.


OMG!!JESUUUS HEELL WHAT THE HEEEL CO TO JE???!!!! 
Japonský Samurai vystřelil naše chuťové buňky do výšin, každý kus byl hotový chuťový orgasmus. Jak jsme bez toho mohli žít??? 
Mezitím dorazil Jack. Ať už byl nebo nebyl dobrý, byl chabou náhražkou po japonském burgeru. Je to jako kdyby Vám po nejlepším burgeru Vašeho života dali žvýkat papír. Prostě efekt nula. Jack byl najednou ta nula. A japonský burger numero uno v mém žebříčku burgerů, které jsem kdy v životě měla.

Jack Daniel's burger
Zašli jsme si ke kuchaři pro vizitku, řekla jsem mu, že jsem asi právě jedla nejlepší věc v životě. Byl potěšen. A pak mi zlomil srdce. Japonský burger běžně nedělá, pouze na speciálních akcích jako je tahle. Jak je tohle jen možné??? Málem jsem se rozbrečela. Říkal, že uvažují o tom, že by ho aspoň dali jednou za čas do poledního menu, což by bylo skvělé, protože jestli jsem měla něco tak skvělého naposledy v životě...Tak můj život asi ztratil smysl.

Jack Daniel's Bar

3 komentáře:

  1. Tak tomu říkám ochutnávačka, my se můžeme jít s dvěma kousky fakt zahrabat :D Na obhajobu Jacka musím říct, že Honey byl dost dobrý, šťavnatý a se zajímavě nasládlou marmeládou. To jen tak postřehy někoho, kdo před ním neměl japonský burger :D Pak jsme si dali ještě Original od Hard Rock Cafe, ten byl teda o dost větší než burgery z ostatních stánků, ale nějak mi tam chyběla pořádná omáčka, takže byl trochu suchý. Ale zase bylo za minutku hotovo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Vy jste jeli až z Ostravy, abyste si dali DVA kusy?? :D No, je fakt, že zbytek měsíce asi nebudu mít za co jíst :D Honey byl dobrý, ale prostě po tom japonským buregeru bylo všechno hrozně méněcenný :D Hard Rock jsem si nedala, za to jsem nasbírala vizitek, až to neni hezký :D

      Vymazat
    2. Náhodou jsme jeli do Prahy z trochu jiného důvodu, ten Burgerfest byl jakoby mimochodem :D

      Vymazat